Nem tudok azonosulni a lusta emberekkel. Nem beszélünk közös nyelvet. Nem értem őket, és nem is szeretném megérteni őket.
A szerelem velejárója: a magunkénak érezzük a másik fájdalmát.
Az életben a legtöbb őrült talál egy még nála is őrültebbet, aki megérti.
Az ember, még ha tinédzser is, mégiscsak azokkal van szívesen, akik megértik, és akik ugyanúgy gondolkodnak a világról. Persze az se várható el, hogy teljesen pontosan ugyanazt gondolja mindenről az ember.
Hogy tudjuk megfordítani a világot, ha egymáson soha nem tudunk segíteni? Miért ezek az egyszerű dolgok olyan nehezek?
Az egészséges kapcsolat alapja az odafigyelés és a visszafogott ítélkezés.
A legfontosabb kommunikációs készség, amit az ember el tud sajátítani, az odafigyelés. A valódi figyelem nem azt jelenti, hogy hallgatsz, hanem azt, hogy aktívan próbálod megérteni a másik embert.
A szánalom olyan rémes, felesleges érzés - palackba kell zárni és magadban tartanod. Amint megpróbálod kifejezni, csak még jobban elront mindent.
Az emberek csak azokat tudják sajnálni, akik náluk hátrányosabb helyzetben vannak. A kiemelkedő képességűekre mindig is irigykedni fognak, szenvedésüket és fájdalmukat pedig kárörvendő elégedettséggel figyelik.
Mindenki azt hiszi, hogy az ember legfontosabb képessége az intelligencia, de a részvét sokkal fontosabb. Ez különbözteti meg az embert az állattól.
Az ember csak egy test külön tagja mind
Hisz egy főanyagból van alkotva mind.
A sors hogyha megsérti egyik tagot,
A test mindegyik tagja végigsajog.
Ha más kínja szíved nem indítja meg,
Nem érdemled akkor az ember nevet.
Ha az ember a padlón van, egyesek késztetést éreznek, hogy a hátára vagy a nyakára lépjenek, ahelyett, hogy talpra segítenék.
Az igazi együttérzés nem érzelem, hanem cselekvés, gyógyszer és kenyér, de legfőképpen figyelem és odafordulás.
A szenvedő ember mindig rokonszenvesebb, mint az, aki a szenvedést okozta, még akkor is, ha az ítélet-végrehajtónak igaza van!
Mindenkit sajnálok, aki olyan helyre kerül, ahol idegennek és butának érzi magát.