A légvárak építőinek mindig van építőanyaguk.
Hasonló hasonlót vonz. Ez nem zárja ki azt, hogy nem lehet a másik feltevésnek részben igaza. Nevezetesen, hogy az ellentétek vonzzák egymást.
Néha könnyebb egy idegennel beszélgetni, mint olyan emberekkel, akik jól ismernek és mindent tudnak - vagy azt hiszik, hogy mindent tudnak rólam.
Valamennyi növény közt a paradicsom látszik a legemberibbnek, lelkes és sérülékeny és könnyen rohad.
Az egyetlen értelmesen viselkedő ismerősöm a szabóm; ő minden találkozásunkkor újra megmér engem. A többiek a régi ismereteikre hagyatkoznak, és elvárják, hogy megfeleljek nekik.
Ha szeretnéd, hogy az emberek másképp reagáljanak rád, reagálj te is másképp rájuk.
Minden munka közül a gondolkozás a legnehezebb és a legfárasztóbb; éppen ezért borzad vissza tőle annyi ember!
Nem véletlenül járja a mondás, hogy ha valakit igazán meg akarsz ismerni, akkor vidd el a hegyre. Minél magasabbra megyünk, annál több réteget veszünk föl, de a lelkünk egyre meztelenebb lesz. Oda annyi cuccot viszünk, hogy nem fér bele még egy álarc is.
Az emberek a legritkább esetben töltik ki a dühüket azon, aki megérdemli, mindig annak jut, aki a legközelebb áll.
Van egy határ, hogy hány ellenséget bír el az ember.
Nem tudom, hogy a normális valójában mit jelent. Szerintem mindenkinek egyéni elképzelése van erről, amelyet a kultúrája, a családja, az ismerősei, a jelleme és a tapasztalatai, a vele történt események, meg még vagy ezer körülmény alakít. Lehet, hogy az, ami az egyik embernek normális, abnormális a másiknak.
Inkább legyen hülye az ember, mint egy faragatlan tuskó.
Az a kérdés, barátom, hogy tényleg annyi seggfej van-e a világon, mint amennyit az ember gondol, vagy a seggfejek nagyobb hatással vannak a többiekre, mint a jó emberek, és ezért tűnik nagyobbnak a számuk, mint valójában?
Az emberek éppannyira szeretnek hőstettek, mint szerencsétlenségek részesei lenni.
A világot csalni: mutass
Hozzá hasonló arczot; üdvözöld
Szemed-, kezed-, nyelveddel; látszatod
Legyen: minő az ártatlan virág,
S valód: kigyó alatta!