Ha belelátnánk egymás szívébe és látnánk egymás küzdelmeit, azt hiszem finomabban, több szeretettel, megértéssel, tisztelettel és gondoskodással bánnánk egymással.
Megmentik újra és újra a hazát, valahányszor saját profitjukat kell megmenteni. Ha háborút nem csinálhatnak, csinálnak háború-félelmet, s bebörtönöznek jámbor rajongókat, hogy a nép elhiggye, hogy veszélyben a haza.
A pánik a legfertőzőbb betegség a világon.
Szeretem a hosszú sétákat. Különösen, ha azok teszik, akik idegesítenek.
Nem tudok azonosulni a lusta emberekkel. Nem beszélünk közös nyelvet. Nem értem őket, és nem is szeretném megérteni őket.
A légvárak építőinek mindig van építőanyaguk.
Hasonló hasonlót vonz. Ez nem zárja ki azt, hogy nem lehet a másik feltevésnek részben igaza. Nevezetesen, hogy az ellentétek vonzzák egymást.
Néha könnyebb egy idegennel beszélgetni, mint olyan emberekkel, akik jól ismernek és mindent tudnak - vagy azt hiszik, hogy mindent tudnak rólam.
Valamennyi növény közt a paradicsom látszik a legemberibbnek, lelkes és sérülékeny és könnyen rohad.
Az egyetlen értelmesen viselkedő ismerősöm a szabóm; ő minden találkozásunkkor újra megmér engem. A többiek a régi ismereteikre hagyatkoznak, és elvárják, hogy megfeleljek nekik.
Ha szeretnéd, hogy az emberek másképp reagáljanak rád, reagálj te is másképp rájuk.
Minden munka közül a gondolkozás a legnehezebb és a legfárasztóbb; éppen ezért borzad vissza tőle annyi ember!
Nem véletlenül járja a mondás, hogy ha valakit igazán meg akarsz ismerni, akkor vidd el a hegyre. Minél magasabbra megyünk, annál több réteget veszünk föl, de a lelkünk egyre meztelenebb lesz. Oda annyi cuccot viszünk, hogy nem fér bele még egy álarc is.
Az emberek a legritkább esetben töltik ki a dühüket azon, aki megérdemli, mindig annak jut, aki a legközelebb áll.
Van egy határ, hogy hány ellenséget bír el az ember.