Ami bizalmat teremt, az végül is nem más, mint a vezető tisztelete munkatársai iránt.
Három őszinte dolog van a világon, fiam: a kisgyermek, a részeg ember és a cicanadrág.
A rendőrmunka aranyszabálya, hogy minél többet meg kell tudni a gyanúsítottakról, a szemtanúkról és a rendőrfőnökről.
Amikor érezzük, hogy társunknak sürgető szüksége van a támogatásunkra, akkor nincs helye az alkudozásnak vagy a magyarázkodásnak. Ezen a vizsgán csak átmenni vagy elbukni lehet. Ezek a pillanatok összezúzhatják a szeretettel, illetve a szeretett személy megbízhatóságával kapcsolatos pozitív várakozásunkat, és éket vernek a kapcsolatunkba, vagy tovább gyengítik a már amúgy is törékeny köteléket. Amíg nem nézünk szembe ezekkel az esetekkel, és nem oldjuk meg őket, a valódi elérhetőség és érzelmi bevonódás szóba sem kerülhet.
A hűséges szív joga a kemény beszéd.
Éppen azzal bizonyítod, hogy szereted a másikat, ha el tudod engedni, és megbízol benne. És ez nem lerázás. Ha szembe mersz nézni magaddal, a félelmeiddel, és le tudod győzni őket, ha képes vagy arra, hogy őszintén feltárd a másik legtitkosabb vágyát, és azt is meg tudod adni neki, csak akkor mondhatod, hogy szereted a másikat. A féltékenység az, amikor a test akar gondolkodni és nem a lélek.
A bizalom az a nyersanyag, amelyből a pénz minden formáját verik.
Bízzál bennem! Csak két szó, semmi több, csak két szó. De milyen szó? Még külön kikérjük magunknak a bizalmat, elvárjuk, hogy megbízzanak bennünk, és utána szemrebbenés nélkül hazudunk tovább.
A kéz jó dolog. Nem kötelezi el azt, aki odaadja, és megnyugtatja azt, aki elfogadja.
Ahol nincs őszinteség, ott hogyan lehet valódi bizalom?
Megbízni valakiben nem ugyanaz, mint a bizalmadba avatni.
Az esküszó erőt önt a megreszkető szívbe.
A bizalom olyan, akár a porcelántányér. Ha eltörted, egy kis figyelemmel és gonddal még megragaszthatod. De ha ismét eltöröd, még apróbb cserepekre hullik szét, és sokkal tovább tart ismét összerakni. Ha pedig sorozatosan eltöröd, egy idő után nem javítható többé. Túl sok a cserép, túl sok a por.
Így van ez ebben az életben. Aki ma barátod, holnap már júdásod. Az ember senkinek sem hihet ezen a világon.
Jó üzletember mindenkit meggyanúsít. Az ember ne bízzon meg a tulajdon apjában sem. Itt kezdődik a tudomány.