Egy teljesítmény látványa a legnagyobb ajándék, amit csak ember másoknak adhat.
Menekülj mindenkitől, aki azt mondja neked, hogy a pénz rossz dolog. Ez a mondat a bélpoklos csengőjéhez hasonlóan arra figyelmeztet, hogy egy pénzéhes gazember próbál megkörnyékezni.
A józan ész nem magától értetődő. Aki tagadja, azt nem lehet meggyőzni vele.
Ha azt tanítjuk valakinek, hogy a tavaszi virágok nézegetése bűn, és ezt elhiszi nekünk, és mégis így tesz, akkor azt tehetünk vele, amit akarunk. Nem védekezik. Nem érzi úgy, hogy megérdemli a védelmet. Nem küzd. De Isten mentsen bennünket az olyantól, aki a saját értékrendje szerint él. Isten mentsen a tiszta lelkiismeretűtől! Ő az, aki le tud győzni bennünket.
Amikor a rablást napvilágnál, a törvény szentesítésével hajtják végre, mint manapság, akkor minden tettet, amit a tisztelet és a kárpótlás szándéka vezérel, föld alá kell rejteni.
Mind testvérek vagyunk a felszín alatt. Én egyvalakiért is hajlandó lennék lenyúzni az emberiséget, hogy ezt bizonyítsam.
Az értelem nem automatikus. Azok, akik megtagadják, meggyőzhetetlenek a segítségével.
Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd, hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd.