Akadnak, akik bűneimet erénynek hiszik, és akik erényeimet bűnnek minősítik. Tudom, hogy egyikben is, másikban is akad némi igazság.
Aki másnak akar patkányt fogni, magának egeret sem foghat.
Nem kell az ördögnek elébe menni, jön az magától is.
Néha az a helyes cselekvés, ha valami rosszat teszünk.
A szörnynek a szörnyek között a helye, még ha ez nem tetszik is neki.
A kísértés anyja a szükség.
A zűrös srácok azért vannak bajban, mert valami hiányzik az életükből. Ez vitte őket rossz útra.
Másnak a bűne nem mentség az enyémre.
Az emberek kemények, a világ hálátlan.
Auschwitz igazi problémája az, hogy megtörtént, és ezen a tényen a legjobb, de a leggonoszabb akarattal sem változtathatunk.
Bárcsak ilyen egyszerű lenne! Bárcsak lennének a rossz emberek, akik valahol ármánykodva űzik gonoszságaikat, nekünk pedig csak annyi lenne a dolgunk, hogy elkülönítsük őket a többiektől, és elpusztítsuk őket. De a Jó és a Rossz közötti választóvonal ott húzódik minden ember szívében. És ki lenne hajlandó elpusztítani a saját szíve egy darabját?
Az egyik embernek nem bűn, ha kezet emel az apjára, a másiknak bűn, ha késsel eszi a halat. Az a lényeg, hogy amit te bűnnek tartasz, attól óvd magad, mert ha elköveted, az benned bosszulja meg magát, de nagyon.
Aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített.
A jók soha nem maradnak életben. Meghalnak lövészárkokban, meg kivégző osztagok előtt, meg mocskos börtönpriccseken olyan bűnökért, amiket nem követtek el. Ők mindig meghalnak. A gonoszok élnek vidáman tovább.
Meddig élhet az ember a bűn közelében anélkül, hogy a részesévé válna?