Ugrás a tartalomra
Idézettár
Toggle navigation
Fő navigáció
Címkék
Szerzők
Keresés az idézetek között
Jean Anthelme Brillat-Savarin idézetek
Címlap
Jean Anthelme Brillat-Savarin idézetek
Aki vendégül hívja a barátait, de maga nem ügyel rá, hogy mily ebéd készül számukra, nem méltó arra, hogy barátai legyenek.
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Kapcsolatok
A jó szakács első és legfőképp elengedhetetlen tulajdonsága a pontosság; ez az első kötelessége a vendégnek is.
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Hivatás
A szakácsmesterséget meg lehet tanulni, de ahhoz, hogy valaki sütni tudjon, születni kell.
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Hivatás
Egy új ételnek a felfedezése többel járul az emberi nem sorsának javulásához, mint ha a tudomány egy új csillagot fedez fel.
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Társadalom
A harmadik pohár után a legjobb bort is csak félig-meddig, vagy egyáltalán nem élvezi az ember.
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Mindennapok
Meghívni valakit annyi, mint felelősséget vállalni a jóllétéről mindaddig, míg a fedelünk alatt marad.
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Kapcsolatok
A terített asztal az egyetlen hely, ahol az ember az első órában soha se unatkozik.
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Unalom
Az ételek rendje: nehezekkel kezdeni és erősekkel végezni. Az italok rendje: könnyükkel kezdeni és erősekkel végezni.
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Mindennapok