A "fontos" kutatások nem feltétlenül "jó" kutatások. Azt a vágyálmot pedig különösképpen el kell utasítanunk, hogy szerencsések leszünk... sokkal valószínűbb, hogy a sok jó szándékú ember rengeteg munkája középszerű eredményekkel zárul.
A körülöttünk kavargó GM-viták közepette nem árt belegondolnunk abba, hogy valójában már évezredek óta eszünk genetikailag módosított élelmiszereket. Mind háziasított állataink, amelyek a húst szolgáltatják számunkra, mind termesztett növényeink, amelyekből gabona-, gyümölcs- és zöldségszükségletünket fedezzük, már rég eltávolodtak vadon élő őseiktől.
Senki sem lehet sikeres tudós, ha nem veszi figyelembe, hogy - az újságoknak és a tudósok mamáinak a híresztelése alapján elterjedt közfelfogással szemben - a tudósok jó része nemcsak szűk látókörű és tehetségtelen, hanem egyenesen ostoba is.