Azt hihetnénk, hogy lehetetlen bármilyen új dolgot találni a világban; hogy nincsenek már olyan dolgok földön és égen, amilyeneket ember még nem látott soha; hogy nincsenek a maguk nemében páratlan, különös teremtmények, amelyek létrehozásával a természet a fantasztikus és a csoda lüktető pulzusára tapintott. Teljes bizonyossággal állíthatom: ilyen lények pedig léteznek.
Léteznek férfiak, akiknek oly furcsa tulajdonságaik vannak, hogy arcukat el kell rejteniük, hogy háborítatlanul végigmehessenek az utcán, és nők, akiknek vonásaik, külső megjelenésük oly bizarr, hogy életüket tükör nélküli szobában kell leélniük.
A rózsa a szépség netovábbja.
Vajon az ébrenlét világa álmaim világától milyen messze lehet?
Nem győzünk megbotránkozni, milyen kegyetlenek tudnak lenni az emberek.
A kiváló egészség átlagosnál nagyobb erőfeszítést kíván.
A futás fenntartja egészségünket, lendületünket, táplálja bennünk az életerőt.
A kíváncsiság a lányoknál nem kívánatos, a lányokat könnyen meg tudja rontani.
Amiben az ember hisz, azért fizet is, hogy láthassa.
Ha minden rosszat jóvá akarnál tenni ezen a világon, egy óra alatt kimerülnél. Ez Istenre tartozik.
Amit az ember lát, és ami valóban létezik a természeti világban, gyakran ellentmondásban van egymással. Az emberi szem nem képes igazi látásra, mert saját ember mivolta korlátozza; az ember látását elhomályosítja a megbánás, a vélemény, a hit. Ami a valós világban tapasztalható, megismerhetetlen a valós időben. A fényképezőgép objektívje az, amely igazi valójában megmutatja a világot.
Az embernek élni kell valamiből, pénzt kell keresnie, hogy kenyeret, sört és sajtot tudjon venni magának. Az ember csak ember, emberi vágyai és szükségletei vannak.
Vannak, akiknek abban a pokolban van a helyük, amit maguknak teremtettek.
A hűség hűséget érdemel.
Gazdájának társa akar lenni, ebben talál magára; ez a kutyalét lényege.