Az ember életében az első szerelem mindig tökéletes, mert még nincs mihez hasonlítani. Mindent akkor tapasztalsz meg először, és még ha időnként meg is szólalnak a vészcsengők, a hangjukat elnyomja a kapcsolat varázsának a fanfárja.
Ijesztő dolog, amikor az ember szerelembe esik. Nem véletlenül mondják azt, hogy esik, és nem azt, hogy "lágyan szerelembe ringott". A zuhanás mindig félelmetes. A ringás inkább álomszerű.
Nem tudom, hogy a normális valójában mit jelent. Szerintem mindenkinek egyéni elképzelése van erről, amelyet a kultúrája, a családja, az ismerősei, a jelleme és a tapasztalatai, a vele történt események, meg még vagy ezer körülmény alakít. Lehet, hogy az, ami az egyik embernek normális, abnormális a másiknak.
Akkor igaz a szerelem, ha a leggyengébb pillanatában is elfogadjuk a társunkat. Csak ez lehet a boldogság forrása.
A barátság nem azon múlik, milyen régen ismersz valakit, hanem azon, felismered-e a barátodban azt, akire szükséged van.
Nem jó szülőnek kell lenni. Jó embernek kell lenni.
Ha teheted, engedd be, ami jönni akar, és tartsd meg, ami maradni szeretne. És ami menni akar, azt ne marasztald.
Mindannyian követünk el hibákat, amelyek kárára vannak egy kapcsolatnak, csak nem vesszük észre, hacsak nem figyelünk oda jobban magunkra. Ha hozzávesszük még azt is, hogy a kapcsolatokba mindenki magával hozza a problémáit, csoda, hogy egyáltalán vannak még jól működő házasságok.
Sokan összekeverik a rajongást a szerelemmel, és amikor elmúlik a varázs, egyszerűen azt mondják, tévedtek.
Sok ember azt gondolja, normális dolog elnyomni az érzelmeket. Néha ez igaz is, de csak akkor, ha már eltelt bizonyos idő. De közvetlenül a trauma bekövetkezése után jobb, ha az ember engedi felszínre törni az érzéseit, és átadja magát nekik. A lényeg az, nem szabad elfelejteni, hogy a szenvedés elmúlik.
A bűntudat nem mindig haszontalan. Segít abban, hogy ne kövessük el kétszer ugyanazt a hibát.
Úgy gondolom, a kor nem jár együtt a bölcsességgel, mint ahogy az intelligencia sem az életkor függvénye.
A pszichológia nem arról szól, hogy megváltoztassunk valakit. Inkább arról, hogy ezt te magad tedd meg.
Mindig emlékezz rá, hogy a család a legfontosabb, mert más emberekkel ellentétben ők mindig ott lesznek melletted.
Gyakran törték darabokra a szívem. Képtelen voltam megérteni, miért vágynak a nők bizonyos férfitulajdonságokra, mint például romantika, kedvesség, együttérzés, holott ha az ölükbe hullanak, rá se hederítenek.