Az edzőnek egy kicsit pszichológusnak is kell lennie. Egyiket a keményebb szóval lehet belátásra bírni, míg a másiknak simogatás kell, hogy kihozza magából azt, amit tud.
Ha elég messzire futsz önmagadba, olyan érzésekbe futsz bele, amelyekről sosem gondoltad, hogy megvannak benned.
Amikor felérünk egy hegyre, nem a célt találjuk meg, hanem újabb csúcsokat. Mindig vannak újabb csúcsok.
Öltözni mindenki tud, vetkőzni kevesen. Egyesek azt gondolják, hogy vicces, feltűnő, trendinek vélt darabok viselése kárpótolni tudja, a fitnesz teremben rendszeresen karbantartott test nyújtotta öltözködési lehetőségeket, hiszen egy arányos, megfelelő izomzattal ellátott, alacsony testzsírindexű felsőtest sokkal imponálóbb mindenki számára, mint egy oversize-ba bújtatott több százezer forintba kerülő kisgömböc.
A testileg legmegerőltetőbb sportokban a világ első száz férfijának bármelyike legyőzné az első száz nő bármelyikét.
Eddz keményen, étkezz helyesen, pihenj eleget, légy következetes - és a tested átalakul.
A testedzés olyan, mint az élet: annyit kapsz vissza, amennyit beleadsz!
A győzni akarás önmagában nem elég, ha nem akarsz keményen edzeni.
Ha megmászol egy csúcsot a Tátrában, rögtön érzed, hogy nem te vagy a világ közepe, a kis problémáid azonnal eltörpülnek.
A hegyen pontosan annyira vagy suta, annyira vagy gyenge, annyi kétség mardos, néha annyira vagy erős, vagy ügyes, vagy okos, amennyire tényleg. Olyan vagy, amilyen tényleg. Beszűkül a fizikai mozgástered, beszűkül a gondolkodásod, nincsen hova bújnod és menekülnöd, és egyébként a hegyet nem is érdekelné, hogy mivel próbálod elkápráztatni.
Bármennyit edzhetsz, bármennyit csinálhatsz, hogyha a szíved nem kellően erős hozzá, nincs egy hatalmas szíved, egy hatalmas küzdő szellemed, ami alapvetően nem tanulható, akkor sosem lesz belőled élsportoló.
Azok a testek, amelyeken látszik, hogy nem tartják őket kordában sportolással, megvetést érdemelnek.
Versenyhelyzetben jól szerepelhetünk szupersztárok ellen is, ha ugyanolyan félelem nélkül tekintünk rájuk, mint ők miránk.
Tudok szimpatikusan, jól nevelten viselkedni, képes vagyok visszafogni magam, nem okoz gondot a hallgatás. De a pályán a zabolátlan energiák, az égbe szökő adrenalinszint és testi erőm által teljesedem ki. A pályán megszállottá válok.
A szépség a sportban azt is jelenti, hogy előrenézünk: meglátjuk a még nem létező szépséget, és próbáljuk formába önteni.