A felejtés egy jel, hogy a jelenben kell élned.
A "minden pillanatnak szakítsd le a virágát" stratégia hosszú távon kudarcra vezet, míg a folyamatos munkálkodás és a jövőbe való befektetés a siker stratégiája.
Nem beszélünk a múltról. Ami volt, már nincs. Nem érdemes rágódni rajta. Csak a mának élni, ez a lényeg!
A jövő már csak ilyen. Nem tudjuk, mit hoz. Egy adott pontban el kell fogadni, hogy nem tudhatjuk. Abba kell hagyni az előrelapozást, és arra az oldalra összpontosítani, ahol éppen tartunk.
Minél tovább élsz, annál nehezebb megragadni a pillanatot, minden egyes betoppanó pillanatot. Nem a múltban vagy a jövőben élni, hanem ténylegesen itt.
Arra koncentráljon, ami érdekes, élje meg négyszázszázalékosan a dolgokat ahelyett, hogy csak éldegél, és magában morogva várja, hogy az égből hullik az ölébe a változás.
Sose lassulj le, sose nézz hátra, élj minden napot kamaszos lelkesedéssel, bátorsággal, kíváncsisággal és játékossággal!
Mi egyéb az élet, mint egy csomó kínálkozó, izgalmas bolondság? Ne szalasszunk el egyetlenegyet se!
Mernem kell felrúgni a kereteket, az elvárásokat, a megszokást! Izgalmasra cserélni a megnyugtatót!
Ha megszólalunk, elkerülhetetlen a tévedés, a hazugság, és ezért jobb, ha meg se szólalunk, nem gondolkozunk, csak élünk, ahogy jön.
A jelenre szinte nem is gondolunk; de ha mégis, csak azért, hogy ennek a világánál próbáljuk elrendezni jövőnket.
Mi a jövő? Még használatlan, puszta üresség,
jóvá vagy rosszá festi a képzeletünk,
Dolgozzunk s játsszunk csak a "most"-ban,
sohsem a "majd"-ban,
mert nem sejthetjük, mit hoz az új ezerév:
stronciumos bombát? Föld, víz, lég máglyahalálát
vagy van-e józanság, megmaradás, virulás?
Ami hotelszobákban történik, ritkán folytatódik kívülük.
Csak egy tünékeny pillanatunk van arra, hogy élvezzük a körülöttünk lévő dolgokat, és ez a pillanat most van. A visszaszámlálás pedig máris elkezdődött. A jelen pillanat mindig átmeneti. Sosem leszel már olyan fiatal, mint amilyen most vagy.
Éld meg az élményeket és a kudarcokat, éld meg a pillanatokat, a jót és a rosszat is. Próbálj ki új dolgokat, legyél nyitottabb, szakadj ki a komfortzónádból, és élj egy kicsit végre!