Mindig kövesd a szíved, és járj a saját utadon!
Egy tönkrement házasság egész hasznos lehet, ha az ember másoknak próbál segíteni, hogy megmentsék a kapcsolatukat. De megértem, hogy az emberek nem szívesen járnának olyan pszichológushoz, aki a saját életét sem képes kézben tartani. Ahogy bulimiás táplálkozási tanácsadóhoz sem. Vagy kövér fitneszedzőhöz.
A kezdet legkezdetén kell szembeszállnod az erőszakkal, minden lépésnyi visszakozással, minden percnyi késedelemmel nem csak teret, de erőt is veszítesz.
Ne hagyd, hogy az akaratod teljhatalmat szerezzen az életed fölött!
Ne válj olyan kilométerkővé, mely visszafelé mutatja a távolságot!
A félelem néha jó tanácsokat tud adni.
Amíg neked magadnak is bőven van takargatnivalód, ne kezdj leleplezni másokat!
Tedd meg, ami számodra kijelöltetett, s nincs olyan, amit ne remélhetnél; nincs olyan, amit ne merhetnél.
Őszinte tetted önmagát magyarázza, s megmagyarázza többi őszinte tettedet is. Ellenben az, hogy másokkal megegyezve cselekszel, semmit sem magyaráz. Cselekedj önállóan, s amit eddig önállóan cselekedtél, igazolni fog most téged.
A duplázás lefokoz. Ezért ne adj két egyforma csókot vagy pofont sem.
Eddz keményen, étkezz helyesen, pihenj eleget, légy következetes - és a tested átalakul.
Az ember nem lehet eléggé körültekintő, ha mások sorsába merészel beleszólni, különösképpen, amikor a sorsnak egy olyan fölbonthatatlan és szent fordulatáról van szó, mint a házasság.
Amikor elmegy otthonról, a kellemetlen, csúnya, vagy zavaró dolgok helyett próbáljon a kellemes, szép dolgokra fókuszálni. Képzeletben készítsen örömteli felvételeket az utcán, a metrón, bárhol, amerre csak jár.
Az emberek szívesebben követik példánkat, mint tanácsainkat.
Az ember mindig csinálja az ellenkezőjét annak, amit mások javasolnak, s akkor nem fog tévedni. Ez az én alapelvem. Azért, mert mindenki a saját érdekét nézi, és nem a másét.