Nem túl jó móka túlságosan ismerni önmagadat, vagy legalábbis abban a tudatban élni, hogy ismered - mindenkinek szüksége van egy kis önteltségre, hogy átvergődjön az élet akadályain.
Felemelt fejjel nem lehet. Leszegett fejjel nem szabad.
Hamis lelkiállapot az üres bánkódás. Elégedetlenség az önbizalom hiánya: akaratgyöngeség.
Könnyű a világban a világ véleménye szerint élni; könnyű a magánosságban a magad véleménye szerint élni. Ám az a nagy ember, aki a tömeg forgataga közepette tökéletes nyugalommal meg tudja őrizni a magánosság függetlenségét.
Lehet, hogy képességeim kevés számúak és silányak, de vagyok, aki vagyok, s nincs szükségem a magam vagy társaim biztosítása céljából mások bizonyítványára.
Belülről növekszünk. S akik szépen, okosan növekednek, azok ismerik magukban az elégedettség és elégedetlenség határát. A külső visszajelzés nem lényegtelen, de másodlagos.
Soha semmiféle külső dicséret nem elég, amíg nem tudod belülről, lelked mélyéről megdicsérni önmagad.
Az, hogy megtanuld szeretni önmagadat, egy döntés. Talán nem tűnik annak, de az. Egy tanulási folyamat eredménye, hogy a biztonság érzése belülről fakadjon, ne kívülről - vagy ne abból, amit mások mondanak rólad.
Valamikor, valahogyan minden fiatal megküzd az önértékelés problémájával, még azok is, akik olyan magabiztosnak tűnnek, mint a beton.
A legtöbbetekben sokkal több energia rejlik, mint ahogyan ti azt hiszitek, csak hajlamosak vagytok elhagyni magatokat, gyámoltalannak hinni magatokat, miközben nem is vagytok azok.
Higgy magadban, és összpontosíts arra, hogy már eddig is milyen messzire jutottál, ne pedig arra, hogy mennyi van még hátra a célig.
Észrevettétek már, hogy annál szebbnek látjuk a világot, minél jobb képet alkotunk magunkról?
Mindnyájan képesek vagyunk olyan dolgokra, amiket el sem tudtunk képzelni magunkról.
Csak akkor tudják megsebezni, ha sebezhetővé teszi magát. Minél inkább bízik önmagában, annál kevésbé lesz fogékony a külső bántásra.
Az önbizalom a lénye legszebb eleme. Ragyogjon, és ellenállhatatlan lesz! Ha szép dolgokkal tölti meg a bensőjét, vonzóvá válik.