Anya vagyok, neked ember, nő, hibákkal, neki a minden vagyok. Anya vagyok, magamon striákkal, az élet jegyét viselő, mert anya vagyok. Anya. A strandon nem bálvány, hanem aggódó lélek vagyok. Anya vagyok, lázas éjszakán hűsítő álmot hozó, másnap karikás szemmel, reménnyel mosolygó. Mert anya vagyok. Neked nő, hibákkal, talán lógó mellel, neki életet és ételt adó, mert anya vagyok. Anya. Ősz hajszállal és ráncokkal, vállamon terhekkel, de azokat büszkén viselő anya vagyok. Anya, aki már nem fiatal, és nem naiv, anya vagyok, keményen harcoló. Anya, aki tudja, a szépség nem a tükörben, hanem a gyermek mosolyában rejlik. Anya, aki a sikert az első szóban méri, az első lépésben és soha nem a pénzben. Anya vagyok, aki harcol és küzd, ha kell az ételért, ha kell, az életért. Anya vagyok, lelkemen striákkal, gyűrt gyötrelemmel, ezernyi félelemmel és milliónyi boldog perccel. Mert anya vagyok. Anya. Neked ember, nő, tele hibákkal, neki a minden vagyok.
Minden férfinak nő ad életet. Egy nő hozza a világra, és egy vagy több nő neveli fel. Nők tanítják és nők gondoskodnak róla. A férfi ha szerencsés, akkor talál maga mellé egy nőt, aki szereti és társa egész életében. Így az a férfi, aki nem tiszteli a nőket, valójában nem is férfi.
Ha a Playboy felhívna, határozottan nemet mondanék!
Ha egy férfi cselekszik gyakorlatiasan, akkor ő egyenes és következetes. De ha egy nő, akkor ő mindjárt hideg és számító.
A tudományos pályán a teljesítmény számít, a nők is ugyanúgy hozzá tudnak tenni a tudomány fejlődéséhez.
Ha levetkőzzük nemünkre jellemző pozitív vonásainkat - legbecsesebb emberi vonásainkból vetkőzünk ki.
A természet a szenvedések elviselésére a férfinak erőt adott, a nőnek türelmet, s hol az erő már összeroskad, ott a türelem átsegit.
Az asszonyok adják életünk aranyát, de aprópénzre váltva azonnal vissza is követelik azt.
Az élet a nővel kezdődik, és néha avval is végződik.
A férfi csak annyira tud férfi lenni, amennyire a mellette lévő nő nő. Ez fordítva is igaz.
Kötelességből a nő lehet a férfi szolgája, de rabszolgája csak szerelemből.
Az életben a dolgok nem teljesen igazságosan vannak elrendezve, pláne, ha a lányokról van szó.
A nőnek kell valami elfoglaltság a férfin kívül, sok férfi ott rontja el, hogy nem veszi meg a feleségének a külön kis játszóterét.
Másokért élni, mások szenvedését enyhíteni, más helyet hordozni keresztet s másért halni meg: erre csak igazi nő képes.
A nő olyan, mint a szivar. Ha túl erőteljesen szívjuk, nem nyújt élvezetet.