Lelassulnunk kéne és elcsendesedni,
önmagunkba szállni, felelősnek lenni!
Nem rettegni bajtól és nem megijedni,
csak a szükségeset, a fontosat tenni!
Nincs megvetendőbb gyávaság, mint ha tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük meg.
Csak az nem téved, aki nem csinál semmit. De a semmittevés is tévedés.
A felelősség vállalása nem csak önmagunkért, hanem másokért, az egyik legfontosabb megtanulandó feladatunk életünk során. Csakhogy ugyanilyen horderejű az is, hogy meglássuk, megérezzük, mikor lépjük át a láthatatlan határt, és mikor avatkozunk bele egy szerettünk életébe úgy, hogy azt már nagyon nem kellene.
Ha azt látod, hogy nincs senki, aki illetékes, akkor bizony te vagy az illetékes.
A legtöbben nem akarnak szabadok lenni, mert a szabadság felelősséggel jár, és a többség retteg a felelősségtől.
Hiába a sor elején vétették el a lépést, mi abba rúgunk bele, aki épp előttünk lépked.
Mindenki csak saját magát képes megmenteni, másokat nem.
Nem azért szereztem sikereket, mert jókor kezdtem el, hanem azért, mert fanatikusan kitartottam az általam jónak vélt gondolataim mellett. Ez persze nem azt jelenti, hogy önfejűen gondolkodtam volna már a kezdetek kezdetén, sokkal inkább azt, hogy először tájékozódtam, meghallgattam másokat, majd hoztam egy döntést, amiért vállaltam a felelősséget. Bárki, bármilyen irányban akar mozdulni, saját magának kell döntéseket hoznia!
Életünk nagymértékben attól függ, hogy mi magunk milyenné tesszük.
A természet elemei háborúban állnak egymással, mert mi, emberek visszaéltünk a környezet biológiai rendszerével. Rosszul bántunk a légkörrel, rosszul bántunk az állatokkal. Rosszul bántunk embertársainkkal.
Vannak, akik viselik a felelősséget, és vannak, akiket megvisel a felelősség.
Aki nem tudja, mi az az éjszaka, ne tegyen esküt, hogy sötétben vándorol.
A törvény erősebb a királynál. A törvény teszi a királyt uralkodóvá. Éppúgy nincs jogod megszökni a korona elől, ahogyan az őrszem sem hagyhatja el a helyét.
Királynak lenni annyit jelent, hogy első vagy a legvadabb csatákban, és utolsó minden kétségbeesett visszavonulásban. Ha éhínség szakad az országra, neked jut a leghitványabb étel és a legtöbb nyomorúság.