Ha megtehetjük, akkor érdemes pénzünk egy részét olyasmire költeni, amiből vélhetően nem lesz aztán semmi, de ha mégis, az nagyon sokat változtat a világon.
Azért élek, hogy sikerrel járjak, és nem azért, hogy megfeleljek neked vagy bárki másnak.
Ha létünknek csak egy isten adhatna értelmet a túlvilági örök boldogság felkínálásával, akkor valóban nem lehetne más célunk, mint hogy parancsai szerint élve ezt elnyerjük. A valóság ezzel szemben az, hogy az életnek csak egyetlen célja van: az élet fenntartása, és ezen túlmenően önmagában nincs más értelme. Az életben viszont kitűzhetünk értelmes célokat, s ezeket elérve boldogok lehetünk, ha megtanuljuk a kudarcokat is elviselni és van erőnk újrakezdeni.
Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyél végbe, két dologra lesz szükséged: egy tervre és túl kevés időre.
Teljesen mindegy, mit csinál az ember, azt csak szeretettel, szívvel és valóban szenvedéllyel lehet. Szívvel, szenvedéllyel és a tudomány erejével. Nem hiszek abban, ami mögött nincs tudomány.
Hiszem, hogy mindenkinek, így nekem is az célom, hogy jobb legyen a világ.
Ha nem tudod, merre tartasz, valahol máshol fogsz kikötni.
Van, amit meg kell tennünk. Néha megválaszthatjuk az ösvényt, amin elindulunk. Néha mások választanak helyettünk. S néha egyáltalán nincs mód választani.
Ha alárendeled életedet az akaratod diktálta célkitűzéseknek, azok rétegekben hántják le rólad hangulataidat, illúzióidat, érzelmeidet; és a rólad elnevezett hagyma közepén végül nem marad más, mint a meztelen kétségbeesés.
Nem a kő súlya az, ami számít. Hanem az ok, amiért felemeled.
Mindannyiunknak fontos felfedezni és élni való küldetése van!
A végtelen mennyiségű lehetőségből mindenki kiválaszthatja a maga irányát.
Méreg a pénz, ha rabbá válunk általa. Méreg a cím, a rang, ha csak önös érdekből akarjuk. Méreg minden emberi kapcsolat is - ha egyoldalú csupán. És ez a méreg lassan, de biztosan dolgozik. És a pokolba taszíthat...
Néha úgy közelítesz a leghatásosabban célod felé, ha látszólag távolodsz tőle!
Az ember hátrébb tudja léptetni magát, ha talált egy magasabb rendű célt.