Az életünk két legfontosabb napja, amikor megszületünk, és amikor rájövünk mire születtünk.
Nem azért kelsz fel minden reggel, hogy mindenki szépnek, bölcsnek, vagy szerethetőnek lásson. Ha embernek látnak, már bőven elegendő.
Ha megtehetjük, akkor érdemes pénzünk egy részét olyasmire költeni, amiből vélhetően nem lesz aztán semmi, de ha mégis, az nagyon sokat változtat a világon.
Azért élek, hogy sikerrel járjak, és nem azért, hogy megfeleljek neked vagy bárki másnak.
Ha létünknek csak egy isten adhatna értelmet a túlvilági örök boldogság felkínálásával, akkor valóban nem lehetne más célunk, mint hogy parancsai szerint élve ezt elnyerjük. A valóság ezzel szemben az, hogy az életnek csak egyetlen célja van: az élet fenntartása, és ezen túlmenően önmagában nincs más értelme. Az életben viszont kitűzhetünk értelmes célokat, s ezeket elérve boldogok lehetünk, ha megtanuljuk a kudarcokat is elviselni és van erőnk újrakezdeni.
Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyél végbe, két dologra lesz szükséged: egy tervre és túl kevés időre.
Teljesen mindegy, mit csinál az ember, azt csak szeretettel, szívvel és valóban szenvedéllyel lehet. Szívvel, szenvedéllyel és a tudomány erejével. Nem hiszek abban, ami mögött nincs tudomány.
Hiszem, hogy mindenkinek, így nekem is az célom, hogy jobb legyen a világ.
Ha nem tudod, merre tartasz, valahol máshol fogsz kikötni.
Van, amit meg kell tennünk. Néha megválaszthatjuk az ösvényt, amin elindulunk. Néha mások választanak helyettünk. S néha egyáltalán nincs mód választani.
Ha alárendeled életedet az akaratod diktálta célkitűzéseknek, azok rétegekben hántják le rólad hangulataidat, illúzióidat, érzelmeidet; és a rólad elnevezett hagyma közepén végül nem marad más, mint a meztelen kétségbeesés.
Nem a kő súlya az, ami számít. Hanem az ok, amiért felemeled.
Mindannyiunknak fontos felfedezni és élni való küldetése van!
A végtelen mennyiségű lehetőségből mindenki kiválaszthatja a maga irányát.
Méreg a pénz, ha rabbá válunk általa. Méreg a cím, a rang, ha csak önös érdekből akarjuk. Méreg minden emberi kapcsolat is - ha egyoldalú csupán. És ez a méreg lassan, de biztosan dolgozik. És a pokolba taszíthat...